zondag 27 oktober 2013

Hoe het begonIK en het UWV,

Op 1 november 2010 kwam ik voor het eerst daadwerkelijk in aanraking met de UWV. Voor deze tijd was ik niet meer geweest dan een sponsor die maandelijks via de loonbelasting geld mocht overmaken aan dit instituut. 

Mijn werkgever vond het tijd om mij, na een langdurig dienstverband vrij te stellen van werk, door tussenkomst van de kantonrechter. Helaas liet hij daarbij de maandelijkse loonbetalingen over aan het UWV. Dit hield niet alleen in dat mijn ‘loon’ aanzienlijk lager werd en ik mijn leaseauto en de nodige emolumenten kwijt raakte, maar ook dat ik als tegenprestatie één maal per week diende te solliciteren.

Via het www en de site werk.nl meldde ik mij met mijn DigiD aan bij de UWV. Daar bleek alles over mijn arbeidsverleden en inkomsten bekend. Op de site kreeg ik na aanmelding, de boodschap dat ik in aanmerking kwam voor een WW uitkering voor de duur van 38 maanden. De maximum periode voor het recht op een WW uitkering. Ook kreeg ik een werkcoach A.H toegewezen. Door deze werkcoach werd ik uitgenodigd voor een gesprek ten kantore van het UWV in mijn woonplaats.

Wordt vervolgd...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten